3 tips om je hotelovernachting nog fijner te maken

3 tips om je hotelovernachting nog fijner te maken

Eindelijk is het dan zover: je hebt een welverdiende weekendje weg voor de boeg. Een overnachting in een superleuk hotel is natuurlijk iets om naar uit te kijken! Daarom geven we in dit artikel 3 tips om je verblijf nog fijner te maken.

Welke faciliteiten?

Het is goed om van tevoren uit te zoeken welke faciliteiten er wel of niet inbegrepen zitten bij je hotelboeking. Bij sommige hotels moet je misschien extra betalen om bijvoorbeeld gebruik te kunnen maken van de spa. Het is natuurlijk niet zo’n fijne verrassing als je achteraf een extra hoge rekening krijgt! Maar andersom geldt ook: wees goed op de hoogte van wat er allemaal wel inbegrepen zit, zoals misschien het gebruikmaken van het zwembad of een fiets.

 

Wees mondig

Hotels zijn erg servicegericht en willen er alles aan doen om het verblijf van hun gasten zo aangenaam mogelijk te maken. In de luxere hotels krijg je vaak kleine extra’s zoals sloffen/slippers, badjas, tandpasta, koffie, een extra oplader gewoon gratis als je erom vraagt! En ben je niet tevreden? Geef het hotel dan altijd de kans om dit goed te maken door er wat van te zeggen. Foutjes maken is immers menselijk en wie weet krijg je als goedmakertje wel iets extra’s aangeboden!

 

Veiligheid boven alles

Tenslotte nog een tip voor je veiligheid: meestal krijg je je pasje voor de hotelkamer in een hoesje met het kamernummer erop geschreven. Haal je pasje altijd direct uit dit hoesje en stop hem in je eigen portemonnee. Mocht je je pasje per ongeluk kwijtraken, dan zullen mensen met kwaad in de zin niet zomaar je hotelkamer binnen kunnen. Verder is het ook beter om dure spullen niet zomaar rond te laten slingeren in je hotelkamer, maar gebruik te maken van het kluisje dat in de meeste hotelkamers zit. Of in je afgesloten trolley of koffer.