Computerreparatie in Axwijk gezocht? Hier kunt u op letten

Computerreparatie in Axwijk gezocht? Hier kunt u op letten

Net als de meeste mensen gebruikt u waarschijnlijk regelmatig uw computer. Of het nu een pc, laptop of tablet is, waarschijnlijk heeft u hem regelmatig aan staan, voor werk of voor privé. Denkt u er weleens aan dat deze opeens kapot gaat? Misschien pas als het te laat is.

Als u dit leest is het misschien al zover. Een computer kan allerlei defecten krijgen. Misschien een crash na een software update, een harde schijf die achteruit gaat of misschien is hij gevallen en zit er een barst in het scherm. Wat moet u nu doen? Op zoek gaan naar een computer reparatie bedrijf is een goed idee.

Een computerreparatiebedrijf is zoals het woord al zegt, gespecialiseerd in PC reparatie in Amsterdam. Hoewel het per bedrijf kan verschillen wat ze precies wel en niet repareren geldt dit bijna altijd voor zowel software als hardware. Daarnaast bieden veel bedrijven ook andere services aan, zoals onderhoud, netwerkbeheer of cloud services.

Deze bedrijven zijn vaak beter in staat u te helpen en te adviseren dan een gewone computerwinkel. Computerwinkels zijn namelijk vooral gericht op verkoop, en doen er soms wat reparaties bij, reparatiebedrijven zijn echt op reparatie georiënteerd. Daarbij zijn ze ook minder geneigd uw computer af te schrijven en u aan te raden om een nieuwe te kopen.

Als u gaat googelen op zo’n bedrijf, waar moet u dan op letten. Hier een paar tips om naar uit te kijken, zodat uw computer in goede handen belandt.

Onderzoek vooraf

Een aantal bedrijven doen een onderzoek of diagnose vooraf. Dit kan u aardig wat geld besparen. Bij veel computerproblemen is namelijk niet direct vast te stellen wat de oorzaak is, en de specialist kan u dan ook geen goede prijsopgave doen. Bij een onderzoek vooraf wordt eerst de oorzaak opgespoord, en daarna een prijsopgave gedaan, waarna u een geïnformeerde beslissing kunt maken over de reparatie.

In sommige gevallen zou de reparatie namelijk duurder worden dan de waarde van de computer. Dan zou u vaak beter af zijn om een nieuwe te kopen, en bijvoorbeeld alleen dataherstel te doen, als dit noodzakelijk is.

Sommige bedrijven rekenen onderzoekskosten, andere bieden het onderzoek gratis aan, of vragen alleen onderzoekskosten als u besluit om niet te repareren. In alle gevallen is het zeker de moeite waard. Vraag dus of een bedrijf van tevoren een onderzoek doet.

Certificaten

Er zijn een aantal certificaten op de markt waar u naar kunt kijken als u een bedrijf zoekt. Het bekendste is het ICTWaarborg certificaat. Om in aanmerking te komen voor een certificaat moet het bedrijf aan aantal strenge voorwaarden doen. Welke dat zijn verschilt per certificaat, maar het laat wel zien dat het bedrijf hier serieus mee bezig is.

Een certificaat biedt ook bepaalde garanties voor wanneer er problemen zijn, ze kunnen bijvoorbeeld voor bemiddeling zorgen bij conflicten. Kijk dus op de website van het bedrijf naar logo’s van certificaten en keurmerken.

Recensies

Als u een bedrijf gevonden heeft op het internet, dan ziet u waarschijnlijk ook hier en daar recensies van andere klanten. Deze kunnen natuurlijk heel nuttig zijn. Let er wel op dat het platform onafhankelijk is, en niet wordt gecontroleerd door het bedrijf zelf. Hoewel recensies op de eigen website meestal echte recensies zijn, worden ze vaak door het bedrijf geselecteerd.

Let er daarnaast ook op dat er voldoende zijn. Als er minder dan tien recensies zijn, dan is de kans op een toevalstreffer erg groot, bij twintig recensies heeft u een veel beter beeld. Ook een goed bedrijf kan wel eens een slechte recensie ontvangen, en een slecht bedrijf een goede. Als er heel veel slechte recensies zijn, is dit echter geen goed teken.

Ook dan kan het zijn dat het beeld niet helemaal klopt. Het kan zijn dat het bedrijf tevreden klanten vraagt om recensies te schrijven, of dat juist de ontevreden klanten als wraak een slechte recensie schrijven. Recensies zijn dus nooit helemaal te vertrouwen. Door er een paar te lezen kunt u echter vaak wel zien wat de redenaties waren.

Goede communicatie

Communicatie is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u gewoon een goede computermonteur zoekt, maar het is wel een belangrijke graadmeter van het functioneren van het bedrijf.

In bedrijven waar slecht met de klanten wordt gecommuniceerd is meestal meer aan de hand. Misschien is de eigenaar of manager niet betrokken genoeg om te zorgen dat ze goede mensen aannemen die zich netjes gedragen, of zijn de werknemers gestrest of ontmoedigd door slechte organisatie.

Hoewel een goede communicatie niet altijd betekent dat het bedrijf ook echt goed is, is het omgekeerde vaak wel het geval. Let er dus op hoe de medewerkers overkomen, of ze u vriendelijk en netjes behandelen en of u het gevoel heeft dat ze u graag willen helpen.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Axwijk

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Amsterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers, tablets en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

PC Hulp

PC Hulp is een bedrijf in Hoorn. Naast reparaties in de werkplaats doen ze aan hulp aan huis en hebben ze een computer APK.

Umsu PC

Dit bedrijf uit Zaandam heeft goede recensies. Naast reparaties verkopen ze ook computers en onderdelen in hun webshop. U kunt ook een tweedehands computer kopen.