De dienst cloud hosting voor particulier gebruik

De dienst cloud hosting voor particulier gebruik

Cloud hosting is een erg nieuwe dienst. Niet veel mensen kennen het en veel particulieren denken dat het niet voor hun bedoeld is. Dit is raar omdat deze dienst juist voor hun duidelijkheid kan bieden. Zo kan je jouw huidige computer op een gemakkelijke manier uitbreiden om toch de dingen ermee kunnen doen die je er wel mee zou willen doen. Hierdoor hoef je dan niet gelijk een dure nieuwe computer aan te schaffen om bepaalde dingen te doen of op te slaan. Het is tegenwoordig namelijk zo dat er steeds meer dingen op je computer komen te staan.

Belangrijke bestanden

Vele mensen slaan tegenwoordig persoonlijke foto’s op hun computer op. Het zou dus jammer zijn als deze foto’s niet meer op de computer opgeslagen kunnen worden. Steeds minder mensen maken namelijk nog gebruik van normale foto’s omdat er veel met de mobiele telefoon genomen worden. Cloud hosting is dan de dienst waarbij je de opslag van je computer kunt uitbreiden om toch deze dingen op te kunnen slaan. Maar dit is een gecompenseerde dienst. Dus hoe werkt dus nou precies als je particulier bent.

De werking

Als eerste geef je bij een bedrijf aan hoeveel geheugen en capaciteit je wilt hebben in je server. Als je dit hebt aangegeven huur je die capaciteit bij een grote fysieke server. De server is dus niet van jou. Het voordeel is alleen wel dat jij alleen toegang hebt tot deze server. Je kunt ook zelf kiezen welk besturingssysteem je wilt. De server staat dus binnen 1 minuut voor je klaar en je kunt hem dus zo in gebruik nemen.