Een festival opzetten? Lees deze tips!

Een festival opzetten? Lees deze tips!

Veel mensen willen direct starten met de uitwerking van een festival als ze deze gaan opzetten. Het is een fout die door veel beginners gemaakt wordt. Het is beter om te starten met de planning. Een perfecte planning is essentieel voor een goed festival. Zorg ervoor dat het festival zijn doel ook niet voorbijschiet of meer kosten met zich meebrengt dan verwacht. Het is belangrijk om eerst te kijken hoe haalbaar het evenement is. Als dit duidelijk is kun je kijken naar de partij die actief is met het verkopen van tenten of deze verhuurt. Maak een draaiboek!

Het draaiboek

Start met het opstellen van een draaiboek. Maak een draaiboek voor het festival. Het is eigenlijk noodzakelijk om twee draaiboeken te maken. Een boek voor het festival en ook voor het festival zelf. Sleutelwoorden zijn hier wie, wat en wanneer voor in het draaiboek. Zorg dat iemand verantwoordelijk is voor het draaiboek en iedereen er zaken aan kan toevoegen of wijzigen. Zorg dat het erg uitgebreid is en alle contactgegevens hierin opgenomen worden. Bescherm het met je leven!

Het budget

Bepaal het budget en zorg ervoor dat het reëel is. Tenminste zo reëel als mogelijk. Houdt ook rekening met onverwachte uitgaven. Er zijn altijd kostenposten welke hoger uitvallen dan verwacht.

De locatie

Kies een locatie die aansluit bij de verwachtingen en de mensen die komen op het festival. Het is belangrijk om te zorgen voor een optimale bereikbaarheid met de auto en het openbaar vervoer.

Catering

De catering moet goed zijn. Er moet voldoende zijn voor iedereen en daarnaast moet het ook lekker zijn. HEt is een idee om een aantal foodtrucks te laten komen. Tenminste wanneer dit goed bij het event of het festival past. Ook moeten er verschillende bars zijn. Iedereen houdt ervan om wat te drinken.