Hooikoorts: Dit zijn de belangrijkste symptomen

Hooikoorts: Dit zijn de belangrijkste symptomen

Als je last hebt van hooikoorts, dan kan het voorkomen dat dit er uit ziet als een doodnormale verkoudheid. Dit komt doordat je dezelfde symptomen hebt. Toch weten veel mensen dat ze last hebben van hooikoorts. Zo kan het voorkomen dat wanneer je in het bos loopt, de niesbuien direct beginnen. Heb je hier last van? Dan is de kans groot dat je hooikoorts hebt. Het hebben van hooikoorts is nooit leuk. Wel is het handig om wat aan de hooikoorts te doen zodat je er minder last van hebt. 

Symptomen van hooikoorts 

De symptomen van hooikoorts lijken sprekend op een normale verkoudheid. Je krijgt namelijk dezelfde klachten zoals een verstopte neus, keelpijn, hoesten en een loopneus. Wanneer je last hebt van deze klachten en al weet dat je hooikoorts hebt, dan is het handig om medicijnen te kopen waardoor de hooikoorts een stuk minder zal worden. Zo kun je een anti-allergie apparaat kopen. Deze dien je een aantal minuten in je neus te houden. Hierdoor zal je neus weer open gaan waardoor je weer normaal kunt lopen zonder een verstopte neus. Ook kun je speciale medicijnen krijgen bij de drogist. 

Voorbereid zijn op de hooikoorts

Het is altijd handig om je voor te bereiden op de hooikoorts. Wanneer je hooikoorts begint te krijgen, is het slim om dit meteen aan te pakken. Begin direct met het drinken van thee en snuit je neus redelijk vaak. Als het pol gehalte erg hoog is, is het handig om uit de buurt te blijven van pollen. De hooikoorts kan namelijk erger worden waardoor het zal lijken op een extreme verkoudheid. Ook helpt het erg om bij de dokter een neusspray aan te schaffen zodat je neus sneller open zal gaan. Haal nooit een neusspray bij de winkel. Hier kunnen de verkeerde stoffen in zitten.