Je woning in Amsterdam verhuren: dit moet je weten

Je woning in Amsterdam verhuren: dit moet je weten

Ga je jouw woning in Amsterdam verhuren? Dan is het goed om op een aantal zaken te letten. Helemaal wanneer je denkt het als een Airbnb of hotel te kunnen gebruiken. Het is namelijk niet allemaal zo gemakkelijk. Ook is het slim om te kijken welke zaken je nog uit de woning wilt verhuizen. Het verhuisbedrijf Draagkracht kan helpen om alles naar een andere plek te brengen. Wanneer je de woning ongemeubileerd gaat verhuren is het slim om alles uit de woning te halen. Als je er geen plek voor hebt is een tijdelijke opslag een goede mogelijkheid.

Maak de juiste keuzes

Kijk in de eerste plaats waar de grootste vraag naar is in Amsterdam en de omgeving waar het pand staat. Gaat het om tijdelijke woonruimte voor een paar maanden? Of is het mogelijk om de hele woning gemeubileerd aan een expat te verhuren bijvoorbeeld? Het helpt om de juiste prijzen te bepalen en ook wat er nog uit de woning verhuisd moet worden. Het is mogelijk om de woning op de juiste manier op te leveren.

De juiste contracten en vergunningen

Het is niet mogelijk om van de woning zomaar een hotel te maken of pension. Het is ook goed om te informeren onder welke voorwaarden de woning als AirBnB te gebruiken is als je dit wilt. Vraag het na bij de gemeente. Door vooraf te ontdekken welke regels er allemaal zijn is het mogelijk om ze na te leven. Zorg daarnaast ook voor de juiste contracten met de huurders van je woning in Amsterdam. Maak iedere keer weer een rapportage van de staat van alle dingen. Zorg dat alles goed vastgelegd wordt op een foto. Op die manier is er geen discussie mogelijk. Uiteindelijk is het voorkomen van een conflict beter dan het oplossen ervan.