Kansen voor bedrijven die naar het buitenland willen

Met je bedrijf naar het buitenland?

Ben je van plan om met je bedrijf naar het buitenland te gaan? Dan is het verstandig om alvorens je merk goed vast te leggen. Maar hoe pak je dit precies aan? Een merkenbureau kan je helpen om een merk op de juiste manier vast te leggen en op de juiste locaties. Daarnaast kan je voor een merkregistratie buiten de Benelux een tegemoetkoming ontvangen in de kosten. Hoe? Met een SIB (Starters International Business) kennis voucher van de rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Wat is een SIB precies?

Een SIB is dus aantrekkelijk voor bedrijven die in het buitenland willen opereren. Maar wat is een SIB precies? Een SIB is dus een kennisvoucher van de Rijdienst voor Ondernemend Nederland. Met deze kennisvoucher kan je een vergoeding krijgen van 50% van de totale kosten van je merkregistratie. Dit heeft tot een maximumbedrag van €2.500,- exclusief BTW. Er wordt niet meer dan een voucher voor kenniswerving per mkb-ondernemer verstrekt. Dit geldt ook voor een groep of fiscale eenheid waarvan de mkb-onderneming deel uitmaakt. Mocht je eventuele vragen hebben, dan kan je altijd contact opnemen met het merkenbureau.

Wanneer kom je in aanmerking voor een SIB?

Ben je geïnteresseerd geworden in de SIB en wil je deze zelf ook ontvangen? Helaas komt niet iedereen in aanmerking. Je komt alleen in aanmerking voor de SIB als je een Nederlandse MKB-ondernemer bent. Hiernaast dien je tevens te beschikken over (enige) internationale ervaring. Je komt hiervoor alleen in aanmerking als je een merk wilt laten registreren in de Europese Unie of daarbuiten, denk hierbij aan een internationale merkregistratie. Tenslotte dien je jezelf voorafgaand aan de vraag al georiënteerd te hebben op een specifieke buitenlandse markt, waarop je momenteel nog niet actief bent. Alleen in de bovenstaande gevallen kan je je onderneming aanmelden bij een merkenbureau voor een SIB.

merkenbureau