Last van een slechte huid? Een schoonheidsspecialist kan helpen

Last van een slechte huid? Een schoonheidsspecialist kan helpen

Een slechte huid is hartstikke vervelend. Zelf heb je misschien ook al van alles geprobeerd, maar is het niet beter geworden. Wellicht vind je een afspraak maken bij de huisarts nog een stapje te ver gaan. Gelukkig kun je dan langs bij de schoonheidsspecialist. Deze is getraind om je huid te verzorgen en problemen te herkennen. Bij de schoonheidsspecialist opleiding Antwerpen leren de specialisten in training precies hoe ze je kunnen helpen! 

Gebruik je teveel producten?

Wanneer je het internet gaat raadplegen om van je slechte huid af te komen, zal je veel lezen over regelmatig reinigen en genoeg slapen. Dit zijn ook goede dingen om in je ritme te houden, zeker voor je huid! Maar af en toe komt er nog meer bij kijken en weet je gewoon niet meer wat je kunt doen. Zo kan een slechte huid ook komen door verkeerde producten of juist het gebruik van teveel tegelijkertijd. De schoonheidsspecialist opleiding Gent leert de studenten ook om ingrediëntenlijsten te lezen en leert de specialisten welke stoffen je wel of juist niet op je huid wilt smeren. 

Vaak heeft bijvoorbeeld een gevoelige huid juist behoorlijk moeite om veel verschillende producten te verdragen. En hoe meer problemen je op je huid ziet, hoe meer zalfjes en serums je lijkt aan te schaffen. De producten die een schoonheidsspecialist zal gebruiken zijn van hoge kwaliteit en zullen speciaal op de gevoelige huid zijn afgestemd. Ook weet de specialist om niet te veel te willen doen in één behandeling, omdat de huid daar veel moeite mee gaat hebben. 

Een goede reiniging van je huid

Om je huid te laten stralen is het ook belangrijk om alle viezigheid weg te halen. Met een goede reinigingszeep thuis kom je al een heel eind, maar een schoonheidsspecialist heeft natuurlijk nog veel meer kennis die je kan gebruiken. De behandeling zal ook altijd beginnen met het schoonmaken van je gezicht. Hier komt af en toe ook nog een borsteltje bij kijken. Die is hartstikke zacht en speciaal gemaakt om de kwetsbare huid te behandelen. Bij deze stap worden vuil en olie verwijderd. 

Dode huidcellen verwijderen op een veilige manier

Wat ook bij een behandeling van de schoonheidsspecialist hoort, is het reinigen en verwijderen van dode huidcellen. Dit doe je met een scrub of peeling. Een scrub bevat korrels en deeltjes die daadwerkelijk als een schuurpapiertje de dode huidcellen verwijderen. Dit is niet voor iedere huid geschikt! Een gevoelige huid zal hier zeker niet blij mee zijn, daar kom je verder met een peeling. Dit is een soort van serum die op een scheikundige manier de bovenste laag met dode huidcellen laat oplossen. Op beide manieren komt de verse, nieuwe huidlaag naar boven en straalt je huid weer. 

Zo min mogelijk stress

We weten inmiddels ook dat stress voor een hoop ellende kan zorgen in je lichaam. Maar stress heeft ook een effect op de buitenkant, op je huid dus. Pukkels en rimpels lijken zonder moeite te verschijnen in periodes van veel stress. Bij de schoonheidsspecialist krijg je ook een heerlijke massage die je gezicht en je schouders even laat verwennen. Dit zorgt voor minder stress en even een welverdiende ontspanning. Natuurlijk heeft de massage geen invloed op andere stresspunten in je leven, maar even een moment rust zal je huid zeker dankbaar voor zijn. Hier kan geen crème tegenop.