Muizen vangen

Muizen vangen

Je hebt al verschillende keren gezien dat er muizen rond je huis lopen. Je wilt hier dan natuurlijk vanaf. Je kunt deze beestjes dan op verschillende manieren bestrijden. De vele manieren zijn te vinden in dit artikel. Ook zie je welke verschillende opties er mogelijk zijn en wat de voor- en nadelen er van zijn.

Muizenvallen gebruiken

De meest bekende manier is toch wel het gebruik van de muizenval. Iedereen kent natuurlijk de originele val die heel snel dichtklapt dankzij een gespannen veer, als er een muis op gaat zitten. Deze val kun je op vele plekken kopen, maar voor de beste kwaliteit koop je je ongediertespullen bij ongediertewinkel.nl. Toch zijn er nog meerdere vallen op de markt. Zo heb je tegenwoordig elektrische apparaten die het ongedierte een elektrische schok geeft als ze deze val binnen lopen. Of je schaft bijvoorbeeld vallen aan die de muis vast laat plakken. Echter vindt niet iedereen deze manier even leuk. Er zijn mensen die dit zielig vinden en liever kiezen voor een val waarbij de muis meteen dood gaat, zonder te lijden. Het komt namelijk voor dat de diertjes zich proberen los te knagen van de lijmplank om zo weg te komen. Het beste kun je de vallen in de buurt zetten van de plekken waar de muizen het meest voorkomen. Als je bijvoorbeeld muizen langs een muurtje op zolder hebt zien lopen, plaats dan hier een val. Ook is het aan te raden om meerdere vallen neer te zetten. Bij het gebruik van meerdere vallen zorg je er voor dat je een grotere kans hebt om meerdere muizen te vangen.

Gif Gebruiken

Wat ook een hele bekende manier is, is het gebruiken van gif. Gif werkt heel goed tegen de muizen doordat ze werken als volgt: De doodmaker wordt ergens gestrooid en het ongedierte zal het zien als iets lekkers en zal het op eten. Wat er dan gebeurt is dat de muis niet meteen doodgaat maar eerst nog het gif mee neemt naar zijn nest en daar ook zijn soortgenoten zal vergiftigen. De beestjes zullen doodgaan door een bepaalde stof in het gif, die er voor zorgt dat het bloed al stollen. Nou bestaat er gif met bestanddelen die het bloed en vocht op zal nemen. Dit is er aan toegevoegd zodat de kadavers niet lang zullen stinken. Kwalitatief goed muizengif kopen kan het beste bij een goede aanbieder. Ongediertewinkel.nl is een uitblinker in deze branche.

Muizen in huis voorkomen

Natuurlijk is het altijd beter om te voorkomen dat ze bij je in de buurt komen. Er zijn vele dingen die je kunt doen om muizen te voorkomen. Zorg er ten eerste voor dat je potentieel voedsel goed afsluit zodat er geen enkel ongedierte bij kan. Want de nummer 1 oorzaak is het voedsel dat er allemaal te vinden is. Waar geen voedsel is, is ook geen ongedierte. Daarnaast kun je ze ook weren door allerlei gaten en kieren dicht te stoppen. Zo kunnen de muizen niet binnen komen om een nest te maken in je huis. Nog een andere traditionele manier is het aanschaffen van een kat. Katten zijn echte muizenvangers.

muizen bestrijden