Tips om muizen te bestrijden

Tips om muizen te bestrijden

Het is weer eens zo laat. Muizen die weer bezig zijn fijne plekken te vinden om zich te gaan nestelen in jouw tuin, huis of garage. Van deze beesten wil je natuurlijk zo snel mogelijk af. Maar dat is soms nog wel eens lastig. Ze kunnen namelijk door de kleinste openingen binnen komen, zoals kieren, ventilatiebuizen of gaten. Het is bijna niet te geloven, maar het gebeurt toch. Af en toe zou je ze wel eens tegenkomen of hoor je ze zelfs. Maar vaak gaan ze onopgemerkt hun gang als jij niet bij ze in de buurt bent. Muizen in je omgeving zijn erg vervelend en je wilt er van af. In dit artikel zal je een aantal tips vinden die je helpen bij het bestrijden van muizen.

muizen bestrijden

Manieren om muizen te bestrijden

Je kunt op verschillende manieren afkomen van dit kleine ongedierte. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om vallen neer te zetten, gif te gebruiken, of ze simpelweg te verjagen. Met vallen zijn er verschillende mogelijkheden. Het is wel de makkelijkste manier om van de beestjes af te komen. Eigenlijk kent iedereen het principe van de traditionele muizenval wel, je stopt een klein beetje kaas op de val en zet de klem scherp. De muis zal het aas lekker vinden en probeert er wat van te eten, maar zodra die probeert te eten zal de klem los schieten en wordt zijn nek gebroken. Ook een manier is het plaatsen van muizengif dozen. Met deze manier van muizen bestrijden laat je de muis niet meteen dood gaan. Het beestje gaat namelijk de val binnen en zal wat van het gif eten. Als de muis dan weer terug gaat naar zijn nest, zal die het gif meenemen naar het hol en ook zijn soortgenoten vergiftigen.

Muizen verjagen

Dan hebben we nog het verjagen van muizen. Dit verjagen gebeurd door middel van een apparaat dat een heel hoog geluid maakt. De beestjes zullen dit niet fijn vinden en zullen er ver van af blijven. Een groot voordeel van zo’n apparaat is dat je er zelf nooit last van zult hebben. Misschien dat u denkt dat je het geluid zelf ook hoort, maar dat is niet mogelijk. Het geluid is namelijk zo hoog dat mensen oren dit niet kunnen waar nemen. Deze producten kunt u het beste kopen bij https://www.ongediertewinkel.nl/. Hier heb je een ruime keuze uit verschillende modellen.

Diervriendelijk muizen bestrijden

Ben jij nou een echte dierenvriend en durf je ze niet te doden? Dan zijn er ook zat mogelijkheden op dit gebied. Je kunt dan simpelweg een val plaatsen die de muis niet dood, maar alleen opsluit. Het muisje zit dan in de val gevangen en je kunt hem ergens ver uit je buurt weer vrij laten. Je hoeft er dus geen vervelend gevoel aan over te houden, want je doodt hem niet. Ook hoef je geen stinkende kadavers op te ruimen. Je kunt alles wat je nodig hebt voor het bestrijden van muizen waaronder allerlei soorten muizenvallen bestellen bij ongediertewinkel.nl.