Tips om een verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen

Tips om een verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen

Verhuizen naar een nieuwe woning kan spanning met zich meebrengen. Niet alleen ga je binnenkort in een nieuwe omgeving wonen maar moet je ook afscheid nemen van je oude vertrouwde stekkie. Naast de spanning die je kan voelen, is het ook mogelijk om stress te ervaren. Een verhuizing is namelijk nou eenmaal veel werk. Het komt dan ook vaak voor dat mensen door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Daarom hebben wij een aantal tips opgesteld over hoe je een verhuizing zo soepel mogelijk kan laten verlopen.

 

Maak een checklist van tevoren

Of je nou veel of weinig spullen hebt een checklist is altijd handig. Noteer op de checklist welke verhuismaterialen je nodig hebt zoals bubbeltjesplastic, verhuisdozen en tape. Als je dit nog niet in huis hebt, kan je het beste het verhuismateriaal bestellen bij verhuisdozenstore.be. Verder noteer je ook op de checklist welke kamer je als eerste gaat opruimen en wat voor spullen waar moeten staan. Met een checklist weet je zeker dat je niks bent vergeten.

 

Pak alles in per kamer

Om overzicht te houden tijdens de verhuizing raden we aan om per kamer alles in te pakken. Begin met de kamer die het minste gebruikt wordt en werk zo de kamers af die het vaakst worden gebruikt zoals de woon-en slaapkamer. Label alle dozen per kamer en stapel ze op elkaar. Op deze manier raken de dozen niet in de war in de vrachtwagen. Ook zal het schelen bij het uitpakken omdat alles netjes gesorteerd is. Zet de verhuisdozen gelijk in de nieuwe kamers om het overzicht te behouden. Dit zal heel veel tijd schelen omdat er niet gezocht moet worden naar de dozen.

 

Vraag hulp van vrienden

Verhuizen is een grote klus, die je niet alleen wil klaren. Het inpakken van de spullen kan op zich al weken duren. Vraag daarom hulp aan vrienden en familie om je hierbij te helpen. Is iemand handig in je vriendenkring? Vraag die persoon dan om alle kasten en eventueel bedden uit elkaar te halen. Samen met je vrienden het huis opruimen is ook nog eens een stuk gezelliger dan alleen. Maak er een leuke dag van en je hebt niet eens door dat je aan het verhuizen bent.