Voordelen van een elektrische auto

Voordelen van een elektrische auto

Steeds vaker zie je elektrische auto’s op de weg rijden. De vraag naar elektrische auto’s blijft toenemen. Daarnaast zijn er ook veel mensen die hier nog over twijfelen. Dir kan komen omdat de prijs voor een elektrische auto een stuk hoger ligt dan bij een auto op benzine, gas of diesel. Wanneer je kiest voor elektrisch rijden, ontstaan er meerdere voordelen. In dit artikel lichten wij een aantal voordelen uit.

 

Pluspunten voor het milieu

 

Wanneer je met een volledig elektrische auto rijdt, komen er geen luchtverontreinigende stoffen vrij tijdens het rijden. Dit is dus een groot voordeel van het elektrisch rijden. Op dit moment wordt de stroom nog opgewekt uit fossiele brandstoffen, maar de groei van groene stroom is sterk. Het zal dan ook niet lang duren voordat de elektriciteit grotendeels op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt. Daarnaast kun je ook zorgen voor een eigen voorziening van stroom, door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnepanelen.

 

Minder kosten

 

De voornamelijkste reden waarom veel mensen kiezen voor een elektrische auto, is omdat het een stuk voordeliger is. Zo kost het opladen van de auto weinig geld en is het belastingtechnisch ook voordelig. Zo gelden er tot 2021 nog meerdere belastingvoordelen. Hiermee probeert de overheid de Nederlanders te stimuleren om een elektrische auto te kopen. Daarnaast is het erg eenvoudig om de auto op te laden. Zo kun je een laadpaal voor thuis bestellen, maar ook langs de weg laden. Wanneer je een elektrische auto rijdt, zal dit je in verloop van tijd een hoop geld kunnen besparen.

 

Weinig onderhoud

 

Een auto op brandstof vraagt vaak veel onderhoud. Een elektrische auto daarentegen niet. De auto heeft namelijk een stuk minder bewegende onderdelen. Er zijn daardoor minder onderdelen die zouden kunnen slijten. Het enige nadeel qua onderhoud, zijn de banden. Doordat er een groot gewicht op de banden rust, dienen deze vaker vervangen te worden. Wel overheersen de voordelen op het gebied van onderhoud en zul je hier voordeel aan hebben.

 

Twijfel je na het lezen van dit artikel nog steeds over de aanschaf van een elektrische auto? Kom dan in contact met bezitters van een elektrische auto en vraag aan hun de voor-en nadelen.