Wat heb je nodig voor de komst van een puppy?

Wat heb je nodig voor de komst van een puppy?

Je krijgt binnenkort een puppy! Heerlijk nieuws, maar je moet ook gaan nadenken over wat je allemaal moet gaan aanschaffen. Je hebt flink wat spulletjes nodig voor je puppy om deze een prettig nieuw thuis te bieden. Vooral de eerste dagen zal een puppy erg moeten wennen, en omdat je de pup beter niet alleen kunt laten tijdens de eerste dagen, is het belangrijk om de meeste spullen al in huis te hebben. Maak voor jezelf van tevoren een checklist, om er zo zeker van te zijn dat je niets vergeet. Een hond moet –net als een kind- gewoon naar de juiste hondenschool, twijfel hier absoluut niet over.

Eten voor je puppy

Een van de belangrijkste spullen die je in huis moet hebben voor de komst van je puppy is het eten. Maar welk eten moet je in huis halen voor je pup? Een tip: vraag bij de fokker na welk voedsel de pup krijgt, zodat jij datzelfde voedsel ook aan kunt schaffen. Wanneer de pup bij jou in huis komt heeft het al genoeg te wennen, en als hij dan ook nog ander voedsel krijgt is het helemaal nieuw. Als je hetzelfde voedsel koopt als wat je puppy bij de fokker kreeg, zal het proces van wennen alweer een stukje makkelijker worden.

Leuk speelgoed

Speelgoed is een belangrijke aanschaf wanneer je een puppy krijgt. Leg het speelgoed neer op de slaapplek van je puppy, zodat het direct een positieve associatie krijgt bij de slaapplek. En nieuwsgierige puppy’s zullen zich soms wat gaan vervelen, waardoor een leuk stuk speelgoed een uitkomst kan bieden. Leuk speelgoed als een touw, bal of ander vermaak zal ervoor zorgen dat je hond zichzelf goed kan vermaken. En ook jij als baasje kunt leuk met je hond spelen, met dit speelgoed.

Inrichten van de slaapplek

Wat heb je nog meer nodig voor de komst van je puppy? Je hebt van alles nodig om de slaapplek van je hond te creëren. Zo heb je een kleedje nodig, en kun je een knuffel of doekje neerleggen met de geur van het nest, voor een vertrouwd gevoel bij je puppy. Ook handig om aan te schaffen: een bench. Dit lijkt misschien zielig, maar een puppy kan op deze manier wat rustmomentjes pakken en zo op zijn eigen tempo wennen aan zijn nieuwe omgeving. Let bij het kopen van de bench op de groei van je puppy. Gaat je puppy nog veel groter worden? Koop dan gerust nu al een grotere bench.

Verzorgingsproducten voor je puppy

Ook je puppy moet verzorgd worden, en daar zijn verschillende producten voor nodig. Je hebt bijvoorbeeld hondenshampoo nodig, maar ook een tandenborstel en tandpasta voor honden. Verder is het aan te raden om een borstel en tekenkam te kopen waarmee je je hond regelmatig kunt borstelen en controleren op teken. Kijk ook alvast naar een online puppycursus, die je gemakkelijk op al je apparaten kunt volgen. De training van je puppy begint namelijk al de eerste dag en het is belangrijk om dit goed op te bouwen voor een uitstekend resultaat.