Wat te doen bij een overlijden?

Is er iemand in je naaste kring overleden? Dan heeft u niet alleen te maken met verdriet, maar ook met het regelen van bepaalde zaken. Weet u niet precies wat er allemaal bij komt kijken wanneer een dierbare is overleden? Dan is het fijn om hier hulp voor in te kunnen schakelen van een uitvaartzorg. Zij kunnen je namelijk het beste helpen met het regelen van bepaalde zaken na een overlijden. Denk aan een verklaring van overlijden, of bij overlijden op reis. Hoe pak je dat aan en wie moet je allemaal inlichten? Ben je hier benieuwd naar en wil je hier graag meer over weten? Lees dan zeker nog even verder en we zetten alles op een rijtje.

Verklaring van overlijden

Het eerste wat van groot belang is bij een overlijden is het regelen van een verklaring van overlijden. Bel direct de huisarts van de overledene en geef bij de arts aan dat je een verklaring van overlijden wil indienen. Woont de overledene in een instelling? Dan wordt de verklaring van overlijden geregeld door de behandelend arts. De arts stelt in beide gevallen een verklaring op, die nodig is om bij de gemeente aangifte van overlijden te doen.

Het regelen van een uitvaart

Ook niet te vergeten moet er een uitvaart geregeld worden voor de persoon die is overleden. Het kan hierbij gaan om een begrafenis of een crematie. Vaak laat de persoon in kwestie wensen achter, maar wanneer dit niet het geval is is het aan de nabestaanden om een keuze te maken tussen een begrafenis of crematie. Daarbij komt ook nog de uitvaartzekering kijken, indien de overledene deze had. Heb je hier vragen over of kom je ergens niet helemaal uit? Vraag het de uitvaartzorg en weet zeker dat je niets mist en alles netjes regelt zoals de overledene het verdient.

Afbeeldingsresultaat voor uitvaart