Welke stappen moet je doorlopen om een uitvaart goed te regelen ?

Welke stappen moet je doorlopen om een uitvaart goed te regelen ?

Als een dierbare is overleden duurt het ongeveer 5 dagen voor dat de uitvaart van die persoon is. Je moet daarom in 5 dagen alles regelen voor de uitvaart, en dit kan erg moeilijk zijn in de huidige situatie. Het is daarom belangrijk dat je een goed plan hebt om de hele uitvaart te regelen. Uiteraard kun je ook een externe partij inhuren die je helpt om alles te regelen voor de uitvaart. Uitvaartcooperatie is hier een goed alternatief voor. Maar welke stappen moet je nou precies doorlopen op welke dagen? Dat ga ik hieronder verder uitleggen.

De eerste dag

Als een persoon net overleden is moet je als eerste de huisarts inlichten. Zij kunnen het verder melden en goed afronden. Daarnaast moet je zorgen dat er dingen zijn geregeld met de uitvaartverzorger. Zo zijn hun ook ruim van te voren ingelicht.

Dag 2 tot 4

Tijdens deze dagen is het handig om alles rondom de uitvaart te gaan regelen. Wil de overledene begraven of gecremeerd worden etc. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een locatie regelt. Het moet immers wel een locatie zijn die een beetje bij de persoonlijkheid van de overledene past. Als je te lang wacht heb je de kans dat er niet veel locaties meer beschikbaar zijn die jou wel geschikt leek/lijkt.

Dag 5

Dit is over het algemeen de dag na de uitvaart. Op deze dag is de begrafenis of de crematie. Deze dag is over het algemeen erg emotioneel voor de nabestaanden omdat dit het laatste moment is dat de nabestaanden de overledene kunnen zien. En dit zal dus ook de laatste herinnering zijn aan de des betreffende persoon.