Blauwe Spaanse wijn

Blauwe Spaanse wijn

Onder de wijndrinkers zijn er veel mensen die houden van een Spaanse wijn. Spanje staat er om bekend om goede kwaliteit Spaanse wijn te produceren. Rode, witte en rosé wijnen worden door het gehele land geproduceerd. Maar daar kwam verandering in, een tijd geleden bedacht een groep vrienden om het anders te gaan doen. Ze bedachten een drankje dat vernieuwd zou gaan worden, en daarnaast een zomer hit zou moeten worden. De vrienden bedachten een blauwe wijn. Echter is er door de wijnproducenten veelvuldig geklaagd en viel het idee in duigen. Op dit moment is er een verbod op het produceren van blauwe Spaanse wijn.

Deze producenten vonden de wijn te innovatief en te modern.

Ze vonden de blauwe Spaanse wijn niet passen. De vriendengroep heeft al hun werknemers moeten ontslaan omdat de productie niet langer door kon gaan. De klacht was afkomstig uit Baskenland. De vrienden komen uit een Spaanse startup van jonge wijnkenners. Deze hebben een label opgericht genaamd Gik. Gik wordt gemaakt met Spaanse druiven uit verschillende Spaanse regio’s. Daarnaast voegden ze een aantal ingrediënten toe die voor de blauwe kleur moest zorgen. Deze wijn had een frisse en zoete smaak en werd de blauwe uitgebracht onder het label Gik.

De blauwe kleur krijgt de wijn door de anthyocyacin.

Dit is een natuurproduct en komt uit de huid van de druif. Dit product is vanaf nu verboden om te verwerken in wijn. Gik vindt dit oneerlijk omdat zei zeggen dat de wijn hetzelfde smaakt alleen een andere kleur heeft. De traditionele producenten van wijn in Spanje zijn niet gediend van deze moderne wijnen. Deze zullen er ook alles aan doen om deze moderne wijnen tegen te houden.