Houtworm bestrijden

Houtworm bestrijden

Erg vervelend als je ineens merkt dat er gaatjes in je meubels zijn gemaakt. Je zit te denken waar door dat zou kunnen komen. De kans is groot dat dit is veroorzaakt door houtwormen. Hier wil je zo snel mogelijk van af, want ze kunnen voor veel schade zorgen aan je houten meubels.

Houtworm bestrijden

Hoe leven deze beestjes?

Je kunt er voor kiezen om ze zelf te gaan bestrijden of om een bedrijf in te schakelen. Als je ze zelf wil gaan bestrijden zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Laten we eens beginnen met wat het nou eigenlijk voor beestjes zijn. Het zijn namelijk larven van beestjes zoals torren en kevertjes. De gaatjes die je ziet ontstaan door de larven die het hout opeten. Zo kunnen ze zichzelf tot een kever of tor eten. Ook is het zo dat de beestjes zich niet tot een soort hout richten, maar tot verschillende soorten.

Soorten

Hoe weet je nou met welke soort houtworm je te maken hebt? Omdat er zoveel verschillende soorten larven zijn, kan het soms lastig zijn om ze te bestrijden. Het is daarom goed om te weten met welke soort je te maken hebt, voor de juiste keuze van bestrijding. Ten eerste zijn de beestjes ongeveer een paar millimeter tot een paar centimeter lang. De kleur ziet er eigenlijk hetzelfde uit als een crèmige kleur. Zonder sterke kaken is het onmogelijk het hout aan te vreten, dus hebben de beestjes deze kaken om door het hout heen te komen. Ook is het zo dat je ze lang niet op zult merken. Ze kunnen namelijk jaren onder het hout verschuild zitten totdat je het door hebt. Zo duurt het soms wel tien jaar voordat ze er uit komen als een tor of kever. Doordat ze zolang in het hout zitten hebben ze genoeg tijd om het hele huis aan te tasten, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Want als ze de draagbalken van je woning aanvreten kan het instabiel worden. Maar stel dat je een niet zo groot oppervlak hoeft te bestrijden, dan kun je zelf het beste kiezen voor goede producten voor houtworm  bestrijden. Deze bestel je via deze link: https://www.ongediertewinkel.nl/houtworm-bestrijden.html Zo weet je zeker dat je van je probleem wordt afgeholpen.

Middelen om te bestrijden

Als je de beestjes gewoon hun gang laat gaan zal het probleem uiteindelijk te groot worden en kom je er nog moeilijk van af. Zo krijg je meer en meer schade aan je houten meubels en vloer. Wees er daarom op tijd bij en geef ze geen kans. Er zijn verschillende middelen op de markt en manieren om ze te bestrijden. Als de houtworm jouw materiaal nog niet heeft bereikt is het goed om deze materialen in te smeren om te voorkomen. Een van die middelen is houtwormdood. Op https://www.ongediertewinkel.nl/ kun je verschillende middelen kopen om ze te bestrijden. Op deze manier zullen de beestjes deze plekken overslaan. Verder zou je zelf ook je meubels in kunnen smeren met verf, lak en andere middelen. Zo zorg je ervoor dat de houtworm jouw bezittingen zal sparen.