Uitvaart regelen

Uitvaart regelen

Ben je een dierbare verloren en wil je alles tot in de puntjes geregeld hebben voor een mooi afscheid? Gelukkig zijn er veel mensen en organisaties om je heen die je hier bij willen en kunnen helpen. Hieronder een aantal punten om je op gang te helpen.

Verklaring van overlijden

Als er iemand overleden is, is het belangrijk dat je de huisarts belt. Hij of zij komt dan langs om een verklaring van overlijden af te geven. Bij overlijden in het ziekenhuis kan een arts deze verklaring ook afgeven. Deze verklaring is nodig om de overledene te laten begraven of te cremeren. De uitvaartverzorger zorgt dat een akte van overlijden wordt opgemaakt. Hierdoor is het mogelijk om allerlei formele zaken te regelen. Denk hierbij aan afgenomen abonnementen of verzekeringsmaatschappijen.

Uitvaartverzorger

Neem de tijd om een uitvaartondernemer te kiezen. Belangrijk is om hierbij je gevoel te volgen. En bepaal voor jezelf wat zij voor je regelen en wat jij zelf. Een uitvaartverzorger doet, gelukkig, het meeste werk voor je. Vergeet niet om zelf input te geven. Wil je misschien iets zeggen tijdens de uitvaart? Heb je wensen betreft de muziekkeuze? Wil je misschien foto’s laten zien van je dierbare? Denk hier goed over na en neem de tijd voor om alles uit te zoeken. De uitvaartverzorger regelt de rest. Laat dit dus los. Denk hierbij aan het verzorgen en het opbaren, het vervoer, de kist (deze mag je overigens zelf wel uitzoeken) en het condoleanceregister.

Tot slot

Het is niet te geloven, maar helaas gebeurt het. Sommige inbrekers houden in de gaten wie er een uitvaart heeft en dus op dat moment niet thuis is. Hierbij willen we je de tip geven om geen adresgegevens in een rouwadvertentie in de krant of op social media te zeggen. Gebruik het adres van de uitvaartverzorger als correspondentieadres. Aangeraden wordt om mensen uit de buurt te vragen om op die dag een oogje in het zeil te houden.

Ben je opzoek naar een mooie plek voor een uitvaart rondom Nieuwegein? Een mooie uitvaart Nieuwegein, daar helpen wij je graag bij.