Koelcellen, wat voor functies heeft een koelcel?

Koelcellen, wat voor functies heeft een koelcel?

Veel bedrijven maken gebruik van een koelcel, maar wat heeft u er nou precies aan? In dit artikel ga ik u wat meer vertellen over wat de functies zijn van een koelcel en waar de prijs van een koelcelop is gebaseerd.

Functies van een koelcel

Er zijn verschillenden sectoren die gebruik maken vaan een koelcel. Om te beginnen natuurlijk de horecasector. De koelcellen die daar gebruikt worden hebben als functie om het eten en drinken koud te houden. Dit is eigenlijk een soort verplichting, dit omdat u als onderneming tevreden klanten wilt hebben. Tevreden klanten krijgt u alleen als u een koelcel gebruikt, klanten komen daar om een koud drankje te doen of lekker te eten en dan moet het wel gekoeld en niet over datum zijn.

In de sector van de bloemen en planten wordt er ook vaak gebruik gemaakt van een koelcel. Als er bloemen gekocht worden moeten deze geknipt worden. Als dit gedaan is moet dit in het water bewaard worden, als dit water op een koud tempratuur is zal het de groei van de plant vertragen. Dit zorgt ervoor dat ze beter en langer bewaard kunnen worden en dus mooier bij de klant zullen komen na het transporteren.

Dit zijn er nu twee die ik heb genoemd maar er zullen er zeker veel meer zijn. Als u als bedrijf ook gebruik maakt van een koelcel of u wilt een nieuwe? Bekijk gerust even de mogelijkheden op de website of neem contact op bij eventuele vragen en/of opmerkingen. Wij helpen u graag!

Kosten van een koelcel

Er zijn natuurlijk verschillenden soorten kosten voor een koelcel. Om te beginnen natuurlijk de kosten voor de energie die de koelcel gebruikt. Dit valt alleen natuurlijk niet onder de eenmalige kosten die u heeft voor het aanschaffen ervan.

Om te beginnen heeft u de keuze tussen een koelcel op maat of een van de standaardmaten. Het verschil tussen deze twee is natuurlijk hoe mooi en goed het past bij uw bedrijf. Een op maat gemaakte koelcel zal er precies passen en goed er uit zien, terwijl een standaardmaat wellicht niet tussen de muren of tegen het dak aan past. Dat ziet er niet professioneel uit.

De grootte en de opties bepalen de prijs. Daarnaast zijn er natuurlijk nog vaste kosten voor het laten plaatsen, onderhouden en bij eventuele schade te laten repareren. Ik adviseer u wel om een service contract te tekenen bij diegene waar u ook de koelcel koopt. Dit omdat ze u dan vaak binnen vierentwintig uur komen helpen, bij een kapotte koelcel deur is het wel erg handig als dit snel gebeurd omdat de cel anders zijn functie niet goed uitvoeren.